Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 gazARTE, Αθήνα

Γιώργος Ζαρκαδάκης

Keynote speaker

Digital Lead at Willis Towers Watson

Γιώργος Ζαρκαδάκης
Γιώργος Ζαρκαδάκης

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Γιώργος Ζαρκαδάκης λάτρεψε την επιστημονική φαντασία και τη φιλοσοφία. Στα 21 χρόνια του, είχε αποφασίσει ήδη να κάνει το PhD του στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και από τότε δεν έχει σταματήσει ποτέ να την μελετά.

Το 2001 έγραψε το πρώτο βιβλίο του σχετικά με τον ανθρώπινο εγκέφαλο με τίτλο “Το μυστήριο του νου” (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα). Το 2015, μετά από μια πλούσια συγγραφική πορεία σε έντυπα και ψηφιακά μέσα (Guardian, Huffington post, Wired) παρουσίασε το βιβλίο “In Our Own Image: Will artificial intelligence save or destroy us?”

Από το Μάρτιο του 2015, ο Γιώργος Ζαρκαδάκης εφαρμόζει τις γνώσεις του ως συνεργάτης της εταιρείας Willis Towers Watson, η οποία βοηθά τους πελάτες, μεταξύ άλλων, να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η παρουσία του Γιώργου Ζαρκαδάκη στο Artificial Intelligence Conference 2017 θα είναι ένας όμορφος και δημιουργικός συνδυασμός της φιλοσοφίας της Τεχνητής Νοημοσύνης με την αξία που έχει τη δυνατότητα να προσδώσει στην επιχειρηματική ανάπτυξη.
https://georgezarkadakis.com/

Σύνοψη Παρουσίασης:
How companies and talent will transform in the age of machine intelligence

Η αναγέννηση της τεχνητής νοημοσύνης συνέπεσε με την αύξηση των ανεξάρτητων εργαζόμενων στην παγκόσμια οικονομία και τον μετασχηματισμό των εταιρειών σε “πλατφόρμες”.

Διερευνώντας αυτές τις τάσεις και σχεδιάζοντας μια νέα έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής στην αγορά εργασίας, ο Γιώργος Ζαρκαδάκης θα εστιάσει την παρουσίαση του στο πώς οι εταιρείες θα επαναπροσδιορίσουν τη διαχείριση των ταλέντων, την αναδιοργάνωση των δομών τους και την επένδυση σε δεξιότητες για το επόμενο στάδιο εξέλιξης της εργασίας, όπου άνθρωποι και έξυπνες μηχανές θα συνεργάζονται.

 • Ο ευέλικτος οργανισμός – Πώς το cognitive computing θα μεταμορφώσει τη φύση των εταιρειών
 • Επαναπροσδιορισμός του ταλέντου – Πως το ανθρώπινο ταλέντο θα διαμοιραστεί και θα αξιοποιηθεί, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη θα αναλαμβάνει σημαντικούς ρόλους σε κρίσιμες θέσεις εργασίας
 • Συμβίωση ανθρώπων μηχανών – Πώς η συνεργασία ανθρώπων και μηχανών θα δημιουργήσει νέα μονοπάτια εργασιακής εξέλιξης για τους ανθρώπους
 • Επένδυση στον άνθρωπο – Ποιές είναι οι δεξιότητες που χρειάζεται να εξελιχθούν για να είναι ο εργαζόμενος ανταγωνιστικός στη δεύτερη εποχή των μηχανών
In Our Own Image: Will artificial intelligence save or destroy us?

To βιβλίο του αναζητά μια από τις παλιότερες σχέσεις αγάπης-μίσους: το δεσμό μας με την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ). Ανιχνεύει την γέννηση του ΑΙ στην αρχαία μυθολογία, περνώντας μέσα από κλασικά έργα όπως το Frankestein της Mary Shelley μέχρι τα σημερινά sci-fi blockbuster, επιχειρηματολογώντας ότι το εντυπωσιακό με το ΑΙ είναι η διασύνδεσή του με την ανθρώπινη ψυχή. Εξηγεί την ιστορία του ΑΙ, την τεχνολογία και τις δυνατότητές του, καθώς επίσης και τις ευφυείς μηχανές και τη σύνδεσή τους με την νευρολογία και τη συνείδηση. Τέλος, εξηγεί τι αποκαλύπτει το ΑΙ για εμάς ως ανθρώπινα όντα. Θέτει μάλιστα ερωτήματα όπως πώς το ΑΙ επηρεάζει τις πολιτικές, την οικονομία και την κοινωνία; Μπορούν τα big data μαζί με το ΑΙ να βοηθήσουν το μετασχηματισμό της ανθρωπότητας προς το καλύτερο; Θα κατακτήσουν οι μηχανές ΑΙ τον κόσμο;

Ομιλητές

Keynote speaker Γιώργος Ζαρκαδάκης Ο Γιώργος Ζαρκαδάκης είναι διεθνούς φήμης αναλυτής και συγγραφέας του βιβλίου “In Our Own Image: Will artificial intelligence save or destroy us?”. Το βιβλίο – μέσα από ένα πέρασμα από την αρχαία μυθολογία, τα κλασικά λογοτεχνικά έργα και τις πιο πρόσφατες ταινίες επιστημονικής φαντασίας - αναζητά μια από τις παλιότερες σχέσεις αγάπης-μίσους: το δεσμό μας με την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ). Στο Συνέδριο θα θίξει ένα από τα πιο καυτά θέματα της τεχνητής νοημοσύνης που αφορά τη συμβιωτική σχέση που αναμένεται να προκύψει ανάμεσα σε μηχανές και εργαζόμενους.
Keynote speaker Νικόλαος Μαυρίδης Ο Νικόλαος Μαυρίδης, διδάκτορας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), και δημιουργός του εργαστηρίου Διαδραστικών Ρομπότ και Πολυμέσων (IRML), ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα στο ΑΠΘ, όπου πήρε το πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών. Συνέχισε με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο UCLA και τελικά ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο ΜΙΤ.
Keynote speaker Κώστας Μπέκας Διευθύνει την ομάδα Foundations of Cognitive Computing στο IBM Research στη Ζυρίχη. Θα μας ταξιδέψει στο όραμα της τεχνητής νοημοσύνης και στη συνέχεια θα μας προσγειώσει στην πραγματικότητα και τις διαθέσιμες εφαρμογές του cognitive computing, καθώς από τη θέση του στο ερευνητικό κέντρο της ΙΒΜ έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει και να παρατηρεί τις εξελίξεις που διαμορφώνουν την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης και τις επιχειρηματικές της εφαρμογές.
Keynote speaker Κώστας Περήφανος Ο Κώστας Περήφανος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως Machine Learning Engineer στο argos.co.uk. Για 15 χρόνια έχει συλλέξει εμπειρία σε έργα που είχαν σχέση με user behaviour analysis, ranking και optimization.
Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος Ένας μεγάλος αριθμός πρόσφατων σημαντικών γεγονότων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, αναζωπύρωσαν την πίστη ότι υπολογιστές με ευφυΐα ανάλογη της ανθρώπινης, θα τροφοδοτήσουν την επόμενη τεχνολογική επανάσταση. Παράλληλα και σχεδόν ανεξάρτητα, ο ρόλος του Data Scientist έχει πλέον πρωταγωνιστική θέση στον τομέα της τεχνολογίας.
Use Case Τάκης Βαρελάς Ο Τάκης Βαρελάς είναι επιχειρησιακός ερευνητής με διεθνή αναγνώριση. Έχει τιμηθεί με την ανωτάτη διεθνή τιμητική διάκριση το 2012 στην επιχειρησιακή έρευνα, το βραβείο Edelman από τον INFORMS ( Institute of Operational Research and Management Science), laureate της ομώνυμης ακαδημίας, με το εθνικό βραβείο εξαίρετης εφαρμοσμένης επιχειρησιακής έρευνας από την ΕΕΕΕ (Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακών Ερευνών), το βραβείο CITIS 2002 (Computer & Information Technology in Shipping) και το βραβείο εφαρμοσμένης έρευνας (2011) από τον ΣΕΒ.
Use Case Ηρακλής Βαρλάμης Η έρευνα του Ηρακλή Βαρλάμη εστιάζει στο data-mining, τη χρήση semantins σε web mining, σε ανάλυση συμπεριφορών σε κοινωνικά δίκτυα και δημιουργία γνώσης από κοινωνικά δίκτυα και ειδησεογραφία.
Use Case Γιώργος Δημητριάδης Ο Γιώργος Δημητριάδης κατέχει από το 2014 την θέση του Διευθυντή Επιχειρηματικής Μονάδας Πληροφοριακών Συστημάτων και Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ηγούμενος μιας ομάδας 52 εργαζομένων.
Παναγιώτης Κίκιρας Σήμερα, ο Παναγιώτης Κίκιρας είναι επικεφαλής της μονάδας Innovative Research στην European Defense Agency στις Βρυξέλλες από όπου ξεκινούν συνέργειες για έργα που εμπλέκουν πολιτικούς και στρατιωτικούς οργανισμούς.
Ιωάννης Κόντος Ένας από τους πρωτεργάτες της τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα με περισσότερες από 100 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες, οι περισσότερες σχετικές με την τεχνητή νοημοσύνη. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία Τεχνητή Νοημοσύνη και Λογομηχανική (1996) και Artificial Intelligence Professor John Kontos needles Polyxene Kasda’s «Conscious Eye» (2015).
Νόελ Κουτλής Ο Νόελ Κουτλής είναι στέλεχος πληροφορικής με εμπειρία 30 ετών σε μεγάλες εταιρείες πληροφορικής σε πολλές από τις οποίες υπήρξε μέλος ΔΣ. Τη δεκαετία του 80 συμμετείχε σε πολλά project προσθήκης Ελληνικού αλφαβήτου σε συσκευές και εφαρμογές.
Άννα Μαμαλάκη Είναι Διευθύντρια Δέσμευσης Εργαζομένων (Employee Engagement) των Διεθνών Δραστηριοτήτων του Ομίλου ΤΙΤΑΝ. Έχει πάθος για την τεχνολογία και την δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα γεφυρώνει τις ανάγκες των επιχειρήσεων για δεξιότητες της νέας εποχής, με το όραμα των νέων ανθρώπων για δημιουργική εργασία με κοινωνικό όφελος.
Use Case Γιώργος Πετάσης Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Γεώργιου Πετάση περιλαμβάνουν την επεξεργασία φυσικής γλώσσας, την μηχανική μάθηση, την αυτοματοποιημένη ανάπτυξη γλωσσικών πόρων, την εκμάθηση οντολογιών και την ανάπτυξη υποδομών/πλατφορμών επεξεργασίας φυσικής γλώσσας. Είναι ο δημιουργός της πλατφόρμας επεξεργασίας φυσικής γλώσσας «Έλλογον».
Βασίλης Πλαγιανάκος Ο Βασίλης Πλαγιανάκος είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης. Εργάζεται σήμερα ως καθηγητής και υπεύθυνος του τμήματος Βιοιατρικής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Επιπλέον είναι διευθυντής στο Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων.
Μάνια Σέργη Η Μάνια Σέργη είναι διευθύντρια του Τομέα Λογισμικού της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή στην Αγγλία σε Συμβουλευτική Εταιρεία του Τραπεζικού χώρου και εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της ΙΒΜ το 1997 ως Consultant στον Τομέα Υπηρεσιών.
 • ΧΟΡΗΓΟΣ
IBM
 • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
 • ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • TECHNOLOGY MEDIA SPONSOR
 • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team